menu

De 11 leukste schoolvakken/groeimindset/talenten-tips voor in de zomervakantie

Yes, het is zomervakantie! Lekker ontspannen, buiten spelen, genieten en lol maken. Om te voorkomen dat er in de vakantie een ‘zomerdip’ optreedt: 11 leuke tips om ook in de vakantie op een ontspannen manier met schoolse vakken, talenten en de groeimindset bezig te zijn:

 1. Sterkere spieren, verbeterde focus, goed voor lichaam en geest én een leuke activiteit met je kind: ga samen een yogacursus doen. Mail ons voor meer informatie, want we bieden in samenwerking met Bondi een ouder-kind yogaworkshop aan en er wordt een summer special van drie ochtenden gegeven.
 2. Zonder zelf te lezen tóch oefenen met tekstbegrip en woordenschat. Ook zijn er luisterboeken waarbij het kind kan meelezen. Leuk om te proberen zijn de Meeluisterboeken (www.meeluisterboek.nl). Of kies een digititaal samenleesboek (www.digitalesamenleesboeken.nl) waarin het verhaal ondersteund wordt door spelletjes en animaties.
 3. Zoek een uitdaging op en ga samen de leerkuil door! Zoek een nieuwe uitdaging in leren schaken, een nieuwe sport of leer woorden uit een andere taal. Een nieuwe yogahouding (zie tip 1) telt ook. Of leer programmeren en websites bouwen via skillsdojo.nl
 4. Samen een recept lezen of een boodschappenlijstje maken en vervolgens gezellig samen koken.
 5. Experimenteer met spannende proefjes via proefjes.nl
 6. Speel spelletjes! Zoals Rekenpoker, Yahtzee, Monopoly, Scrabble, Boggle, Woordmix, woordzoekers. Of speel het spellingdobbelspel. Zie onze Instagramposts voor de speluitleg!
 7. Het werkboek ‘’De glimlach van een kind’’. Een liefdevol, speels werkboek met 52 waardevolle lessen om kostbare, intieme momenten met je kind te ervaren. (Vanwege coronaomstandigheden gratis te downloaden).
 8. Doe mee met de puzzels en spellen op het gebied van taal, wereldoriëntatie en gym op Nujunior-school.
 9. Leuke websites: heutink.nl, www.gynzykids.com & www.teamtalento.nl,
 10. Leuke en geschikte apps: VakantieBieb (gratis, mits lid van de Bibliotheek) en Squla (gratis, bordspel met schoolweetjes).
 11. Blijf het plezier in leren en groeien benadrukken en beloon de inspanningen. Het gaat erom op een ontspannen manier op didactisch gebied én met de eigen leermomenten bezig te zijn!