menu

Blog

Oplossingsgerichte gesprekken

Als schoolpsycholoog is de oplossingsgerichte aanpak een van mijn favoriete manieren om met kinderen te werken. Het zorgt ervoor dat je samen problemen omdenkt en inspirerende gesprekken voert. In deze blog deel ik graag een twee werkvormen die je thuis, op school of tijdens begeleidingen kunt gebruiken om oplossingsgericht aan ..

Lees meer

5 vragen aan… Annemarie en Froukje

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Annemarie en Froukje. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Froukje: “Ik begeleid vooral leerlingen met dyslexie, NT2 leerlingen, leerlingen met faalangst en zij die hulp ..

Lees meer

5 vragen aan… Saskia en Elly

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Saskia en Elly. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Saskia: “Ik werk vooral met kinderen met leerproblemen en daarbij komende sociaal-emotionele problematiek. Ik heb veel ..

Lees meer

BLH in Sri Lanka

DREAM, PLAN… ACTION! Every child is unique and has their own talents. However, not every child develops those talents the same way, at the same time and in the same conditions. BLH is here to support children who experience difficulties in their development, be it at school, at home or elsewhere.  At BLH, ..

Lees meer

5 vragen aan… Jasmijn en Esther

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Jasmijn en Esther. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Jasmijn: “Nu ik er goed over nadenk doe ik van alles binnen BLH. Ik begeleid kinderen ..

Lees meer

Dyslexie en hoogbegaafdheid

Wat kinderen makkelijk en moeilijk vinden op academisch gebied kan heel erg variëren. Sommigen kunnen moeilijk stilzitten in de klas en hebben moeite met het opnemen van informatie, anderen hebben een talenknobbel en vinden rekenen lastig. En soms heb je kinderen die heel hoog scoren op een intelligentietest, maar toch ..

Lees meer

5 vragen aan… Emma en Michelle

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Michelle en Emma. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Michelle: “Mijn werkzaamheden binnen BLH zijn momenteel vooral het begeleiden van kinderen met leerproblematiek, soms in ..

Lees meer

5 vragen aan… Renate en Alana

Wie lopen er rond op de vestigingen van BLH? Wat is hun specialiteit? En hoe werken ze? Maak kennis met onze medewerkers. Deze keer BLH’ers Renate en Alana. Wat zijn je werkzaamheden bij BLH? Alana: ‘’Op zowel de praktijk als op scholen behandel ik kinderen variërend van het versterken van ..

Lees meer

Zo praat je in je gezin over gevoelens

‘’Healthy families, healthy nations’’ zoals Hillary Clinton eens zei. Zó ver kan het effect van een veilig, stabiel en gezond gezin gaan. Op wat kleinere schaal is een familie als veilige haven zo belangrijk voor kinderen om te groeien, leren en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Samen met yogastudio Bondi en Sisters ..

Lees meer

Waarom een kind meer is dan een rapportcijfer

toets school

Op school zijn we te resultaatgericht en draait het veelal om toetsen en de toetsresultaten. Tot op zekere hoogte is dat prima. Zo kan je dankzij een toets weten wat een kind, een groep of een hele school op een bepaald moment kan. Maar leven náár die toetsen en alleen ..

Lees meer